Αρχική arrow Συμβουλές arrow Μισθωτήριο συμβόλαιο για την ενοικίαση σπιτιού [Ενοικιαστές]

Μισθωτήριο συμβόλαιο για την ενοικίαση σπιτιού [Ενοικιαστές]

Τετάρτη, 25 Φεβρουάριος 2009

Μισθωτήριο Συμβόλαιο Ενοικίουτι πρέπει να γνωρίζετε ως ενοικιαστής

Το μισθωτήριο συμβόλαιο είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ εσάς και του ιδιοκτήτη, στο οποίο αναγράφονται ο τόπος και ο χρόνος της σύνταξής του, καθώς και τα πλήρη στοιχεία των συμβαλλομένων μερών (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, κατοικία, Α.Φ.Μ., ΔΟΥ κ.τ.λ.) και το οποίο καθορίζει επίσημα τη σχέση σας με τον ιδιοκτήτη.

Μερικά πράγματα που αξίζει να προσέξετε στο μισθωτήριο συμβόλαιο είναι:

1. Κάθε μίσθωση κύριας κατοικίας έχει ελάχιστη διάρκεια 3 χρόνια από την έναρξή της, ανεξάρτητα αν στο μισθωτήριο έχει συμφωνηθεί μικρότερο διάστημα. Μετά τα 3 χρόνια η μίσθωση συνεχίζεται συνήθως με σιωπηρή συμφωνία μεταξύ εσάς και του ιδιοκτήτη, ως αορίστου χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι μετά τα 3 χρόνια τόσο εσείς μπορείτε να αποχωρήσετε όποτε θέλετε, όσο και ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει το σπίτι του όποτε θέλει.

2.  Στο μισθωτήριο πρέπει να αναγράφεται πάντοτε ολόκληρο το ύψος του ενοικίου και η ετήσια αύξηση που έχετε συμφωνήσει.

3.  Πριν υπογράψετε ενημερωθείτε για το ποιές άλλες υποχρεώσεις αναλαμβάνετε (κανονισμός πολυκατοικίας, κοινόχρηστα, λογαριασμοί, δημοτικά τέλη κ.λ.π)

4.  Αν υπάρχουν εμφανή ελαττώματα στο σπίτι ζητείστε να αποκατασταθούν ή να αναγραφούν στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

5.  Η εγγύηση καταβάλλεται κατά την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου και αντιστοιχεί σε ποσό ενός ή δύο ενοικίων ανάλογα με την παλαιότητα της κατοικίας. Το ποσό της εγγύησης δε συμψηφίζεται με τα μηνιαία ενοίκια και επιστρέφεται κατά την αποχώρησή σας και την παράδοση της κατοικίας στον ιδιοκτήτη.

Κατεβάστε το Υπόδειγμα Μισθωτήριου Συμφωνητικού Κατοικίας.

Μενού Ακινήτων

Ανάθεση Ακινήτου

Φορολογία - Πολεοδομία

Ανάθεση Ακινήτου

Έχετε γνώση σχετικά ...

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Τwitter

Φώτη Κόντογλου 11, Τ.Κ: 71303
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα
E-mail: assist(at)texnomesitiki(dot)gr
Κινητό : +30 6973 721 409
Fax : +30 2810 225 611