Αρχική arrow Συμβουλές arrow Ιδέες Διακόσμησης Παιδικών Δωματίων

Ιδέες Διακόσμησης Παιδικών Δωματίων

Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2010

Η επιλογή ενός κεντρικού θέματος είναι ο καλύτερος τρόπος να διακοσμήσετε το παιδικό ή βρεφικό δωμάτιο, ιδιαίτερα αν ανήκετε στην πλειοψηφία των γονιών που έχουν ξοδέψει ώρες σκέψης για τη διακόσμηση του, ακόμα και πριν το νέο μέλος εισέλθει στην οικογένεια. Αν τα τυποποιημένα καρτούν τα θεωρείτε ξεπερασμένα και πολυφορεμένα, σίγουρα αναζητάτε κάτι ξεχωριστό για το υπνοδωμάτιο ή το playroom.

Η διακόσμηση των παιδικών δωματίων βρίσκεται σε έξαρση στις μέρες μας. Η φαντασία και η δημιουργικότητα θα πρέπει να συνδυαστούν με την εφευρετικότητα, αφού η διακόσμηση αυτών των χώρων αλλάζει συνέχεια, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και -εκ των πραγμάτων- αλλάζουν διαθέσεις και ιδέες.

Το βρεφικό δωμάτιο είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Η διακόσμηση του αποτελεί σημαντικό ψυχολογικό παράγοντα για την ανάπτυξη του βρέφους. Οι επιλογές σας θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα μάτια των παιδιών και να συνδυάζονται με την ηλικία τους. Με άλλα λόγια θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των χρωμάτων ή των ζωγραφικών παραστάσεων, γιατί αυτά θα επηρεάσουν την διάθεση και τις σκέψεις τους. Μην ξεχνάμε ότι τα μικρά παιδιά είναι το ίδιο ευαίσθητα στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος τους, όπως και εμείς οι μεγάλοι. Ένα καλά σχεδιασμένο δωμάτιο σίγουρα θα επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη τους.

Τα θέματα για το παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να επιλεγούν με προσοχή.

Να μερικές ιδέες:

-Διακοσμητικές ιδέες για δωμάτια αγοριών
-Διακοσμητικές ιδέες για δωμάτια κοριτσιών
-Κοινά θέματα για αγόρια και κορίτσια

Διακοσμητικές ιδέες για δωμάτια αγοριών

Διακοσμητικές ιδέες για δωμάτια αγοριώνΤα δωμάτια των αγοριών έχουν κάθε φορά τη δική τους προσωπικότητα. Δράση και περιπέτεια, ένταση και φαντασία κυριαρχούν. Υπάρχουν μια σειρά από πραγματικά υπέροχα θέματα για το αγορίστικο δωμάτιο.

Ταιριάξτε αισθητική, φαντασία και δημιουργικότητα ώστε το δωμάτιο να συνδυαστεί με την ανάπτυξη του παιδιού σας και τις διαφορετικές προτιμήσεις του με την πάροδο του χρόνου.
Η διακόσμηση στο θέμα που θα επιλέξετε μπορεί να συνδυαστεί με επιπλέον λύσεις όπως αντίστοιχα σεντόνια, κουρτίνες, διακοσμητικά αντικείμενα. Μια καλή λύση είναι να βάψετε με χρώματα κοντά στο θέμα όλους τους τοίχους (πχ κόκκινο και μπλε για ένα δωμάτιο Σπάιντερμαν).


Αγαπημένα θέματα των αγορίστικών δωματίων είναι:


Σούπερήρωες
Οι χάρτινοι σουπερήρωες πχ Σπάιντερμάν, Μπάτμαν, είναι οι αγαπημένοι των περισσότερων αγοριών. Η εικόνα του ήρωα σε σκηνές δράσης θα καθηλώσει τον πιτσιρικά μας. Ταυτόχρονα θα μπορούμε να διατηρήσουμε τη θεματολογία για χρόνια αφού οι παραστάσεις αυτές είναι κλασικές και για εφηβικά δωμάτια.

Βυθός
Σε αγόρια που αγαπούν το κολύμπι, τις βουτιές ή ονειρεύονται κυνήγι χαμένων θησαυρών ή αναζητούν μυθικά ζώα των θαλασσών, μπορούμε να τους προσφέρουμε ένα τοίχο ζωγραφισμένο με ένα μαγικό θαλάσσιο και υποθαλάσσιο χώρο. Μια τέτοια τοιχογραφία συνδυάζει υπέροχα χρώματα, αλλά και συνοδευτικά διακοσμητικά στοιχεία για ολόκληρο το χώρο.

Ποδόσφαιρο.
Κάντε το δωμάτιό του ένα πραγματικό χώρο ποδοσφαιρικής μαγείας. Με τοιχογραφίες από ποδοσφαιρικούς αγώνες, μπάλες και ζωντανά χρώματα . Φυσικά μπορείτε να προσδώσετε και ένα χαρακτήρα διαφορετικό με δεκάδες στοιχεία από την αγαπημένη του ομάδα με φανέλες, φωτογραφίες, κασκόλ, αναμνηστικά κλπ

Αυτοκίνητα
Τα περισσότερα αγόρια αγαπούν τα «μηχανοκίνητα» και ξοδεύουν ώρες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους παίζοντας με αυτοκινητάκια. Τι πιο καλό από το να διακοσμήσετε τους τοίχους με ένα παρόμοιο θέμα; Στολίστε το δωμάτιό του με εικόνες αυτοκινήτων ζωγραφισμένες στον τοίχο και μεγάλα σήματα της τροχαίας ολόγυρα.

Σαφάρι
Το ανοικτό τοπίο μιας σαβάνας είναι ιδανικό για τη δημιουργία ενός χώρου με ποικίλα ερεθίσματα από ζώα που τα παιδιά αγαπούν και δε συναντούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Λιοντάρια και λεοπαρδάλεις, τίγρεις και πίθηκοι, θα δώσουν μια διαφορετική αίσθηση στο δωμάτιο του.

Το δωμάτιο του πειρατή
Δεν υπάρχει αγόρι το οποίο να μην ενθουσιάστηκε με την ιδέα των χαμένων θησαυρών και των ταξιδιών με πειρατικά ιστιοφόρα. Φιλοξενήστε στους τοίχους του δωματίου: το χάρτη του νησιού, το καράβι του πειρατή, και εικόνες από την πειρατική συντροφιά με το γιο σας σε ρόλο Μπαρμπαρόσα!

Διάστημα
Η εξερεύνηση του διαστήματος ξεκινάει. Το παιδί υπολογίζεται ότι περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο δωμάτιό του. Δώστε του την ευκαιρία να γνωρίσει τους πλανήτες, να πετάξει με τη φαντασία του οδηγώντας διαστημόπλοια, να ανακαλύψει νέους αστερισμούς και να τα βάλει με φλεγόμενους μετεωρίτες.Μενού Ακινήτων

Ανάθεση Ακινήτου

Φορολογία - Πολεοδομία

Ανάθεση Ακινήτου

Έχετε γνώση σχετικά ...

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Τwitter

Φώτη Κόντογλου 11, Τ.Κ: 71303
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα
E-mail: assist(at)texnomesitiki(dot)gr
Κινητό : +30 6973 721 409
Fax : +30 2810 225 611