Αρχική arrow Συμβουλές arrow Ελλειπής Ενημέρωση: Πόσο σας κοστίζουν οι συνέπειες

Ελλειπής Ενημέρωση: Πόσο σας κοστίζουν οι συνέπειες

Πέμπτη, 05 Μάρτιος 2009

Ελειπής Ενημέρωση κ οι ΣυνέπειεςΑναρωτηθήκατε ποτέ αν έχετε όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για να πάρετε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή;
Η κατάσταση της αγοράς οικοπέδων και οι μεταβολές που αυτή υφίσταται, επηρεάζει άμεσα τις αποφάσεις σας ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε (αγορά, ανέγερση, πώληση):

1. Η γνώση για μια μεταβολή στη διαθεσιμότητα  των οικοπέδων, τη στιγμή που διαπραγματεύεστε ένα διαμέρισμά σας, θα μεταβάλει τη διαπραγματευτική σας θέση τη δεδομένη στιγμή, επηρεάζοντας με αυτόν τον τρόπο την κερδοφορία σας κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

2. Η γνώση για μια μεταβολή στις τιμές των οικοπέδων, θα οδηγήσει σε ανάλογη μεταβολή στο «κόστος ανά χτισμένο τετραγωνικό», επηρεάζοντας την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία σας κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που διαπραγματεύεστε ένα διαμέρισμά σας.

3. Η γνώση για μια καινούργια «τάση» σε γειτονική περιοχή θα επηρεάσει την επένδυσή σας κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ τουλάχιστον και θα διαφοροποιήσει τις αποφάσεις σας για μελλοντικές επενδύσεις.

4. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να αγοράσετε ένα οικόπεδο σε «τιμή ευκαιρίας» εάν το δείτε ακριβώς τη στιγμή που θα βγει προς πώληση και αυτό θα επηρεάσει την επένδυση σας κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

5. «Ευκαιρία» όμως δε χαρακτηρίζεται ένα οικόπεδο μόνο όταν είναι σε καλή τιμή. Παράγοντες όπως: τοποθεσία, διαθεσιμότητα οικοπέδων στη γύρω περιοχή, περιφερειακά χαρακτηριστικά (ένα πάρκο ή μια παραλία) καθορίζουν επίσης την αξία του οικοπέδου.

Πλέον, το «πέντε-πάνω, πέντε-κάτω» που χαρακτήριζε τον τρόπο που δούλευε η αγορά, μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ υπολογίζοντας όλες τις χαμένες ευκαιρίες από την στιγμή της αγοράς ενός οικοπέδου έως και την πώληση του τελευταίου διαμερίσματος.

Σε έναν τόσο ανταγωνιστικό χώρο, που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες εξελίξεις και καταιγισμό πληροφοριών, όπου τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς και επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την ίδια την αγορά και όπου η ανάγκη για διαρκή παρακολούθηση ολοένα και περισσότερων παραγόντων μεγαλώνει, η άμεση και ολοκληρωμένη πληροφόρηση καθώς η συμβολή των ειδικών στα θέματα αυτά  είναι τα μοναδικά μέσα που θα σας δώσει το προβάδισμα.

Μενού Ακινήτων

Ανάθεση Ακινήτου

Φορολογία - Πολεοδομία

Ανάθεση Ακινήτου

Έχετε γνώση σχετικά ...

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Τwitter

Φώτη Κόντογλου 11, Τ.Κ: 71303
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα
E-mail: assist(at)texnomesitiki(dot)gr
Κινητό : +30 6973 721 409
Fax : +30 2810 225 611