Αρχική arrow Συμβουλές arrow Θέμα Αναπαλαίωση Σπιτιών

Θέμα Αναπαλαίωση Σπιτιών

Σάββατο, 07 Φεβρουάριος 2009

Αναπαλαίωση Κατοικίας Η αναπαλαίωση είναι μια εργασία που στηρίζεται στην πείρα, στην υπομονή, στη γνώση και στο μεράκι. Η εργασίες αναπαλαίωσης σε ένα παλιό σπίτι πρέπει να γίνονται με σειρά προτεραιότητας. Οι εργάτες παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς επίσης και ο χρόνος που πρέπει να περάσει από τη μια εργασία στην άλλη.

Όλα αυτά πρέπει να γίνονται από έμπειρους μηχανικούς. Θα αναφέρουμε ορισμένα στάδια από τα οποία πρέπει να περάσει η αναπαλαίωση ενός κτιρίου, πέτρινου ή συμβατικού.

Πρώτα απ’ όλα ελέγχουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το κτίριο, π.χ. αν υπάρχουν κενά στους τοίχους, αν χρειάζεται συντήρηση εξωτερικά ή ενίσχυση διαφόρων σημείων όπου το κτίριο έχει υποστεί ζημιές.

Οι τοίχοι μπορούν να καθαριστούν με διάφορες μεθόδους, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, π.χ. με πιεστικό, αν έχει προχωρήσει η διάβρωση.

Προσέχουμε το χρόνο που χτυπάμε και τι ποσότητα άμμου έχουμε βάλει στο μηχάνημα για να μην προκαλέσουμε περισσότερη ζημιά. Στη συνέχεια πλένουμε τους τοίχους με προσοχή αφήνοντάς τους να στεγνώσουν.

Έπειτα περνάμε στο στάδιο της αρμολόγησης χρησιμοποιώντας. ειδική λάσπη και μονωτικά υλικά, όπως ρητίνες, καινούριο σοβά κτλ. Απομακρύνουμε πρώτα όλα τα φθαρμένα υλικά από το σπίτι, όπως παλιά ξύλα πάνω από τα παράθυρα, πελέκια πάνω από πόρτες κτλ. Αντικαθιστούμε τις ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις με καινούριες και ό,τι άλλο χρειάζεται.

Τέλος ενισχύουμε τους τοίχους που έχουν ανοίγματα με διάφορες τεχνικές. Αφού έχουν γίνει όλα τα παραπάνω, τελειώνουμε την αρμολόγηση των τοίχων πάλι με ειδικά υλικά και με τον κατάλληλο χρόνο κατεργασίας ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω, αλλά
και πολλές άλλες εργασίες που δεν αναφέραμε, πρέπει να γίνονται από μηχανικούς και κατασκευαστές με πείρα και μεράκι.


Σχετικό Άρθρο : Ανακαίνιση: Το παλιό σπίτι βγάζει κέρδος..!

Μενού Ακινήτων

Ανάθεση Ακινήτου

Φορολογία - Πολεοδομία

Ανάθεση Ακινήτου

Έχετε γνώση σχετικά ...

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Τwitter

Φώτη Κόντογλου 11, Τ.Κ: 71303
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα
E-mail: assist(at)texnomesitiki(dot)gr
Κινητό : +30 6973 721 409
Fax : +30 2810 225 611