Αρχική arrow Η Δύναμη της Γνώσης arrow Μισθώσεις Ακινήτων arrow Φοιτητικές Μισθώσεις Ακινήτων

Φοιτητικές Μισθώσεις Ακινήτων

Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2009

Εν όψει της νέας  περιόδου φοιτητικών μισθώσεων, η ΠΟΜΙΔΑ για να βοηθήσει όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες και φοιτητές, ανακοινώνει τα εξής:

Η συνεχιζόμενη εκτεταμένη ιδιωτική ανοικοδόμηση σε πολλές πόλεις της χώρας, εξασφαλίζει και για εφέτος τον απαραίτητο αριθμό κατοικιών γιά τη στέγαση όλων των φοιτητών, σε λογικές τιμές.  Δυστυχώς τα Πανεπιστήμιά μας όχι μόνο δεν διαθέτουν φοιτητικές εστίες που να καλύπτουν τουλάχιστον όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, αλλά τα περισσότερα AEI και TEI εξακολουθούν να αρνούνται και να αδιαφορούν πλήρως για το αυτονόητο: Να οργανώσουν Γραφεία Στέγασης των φοιτητών τους σε ιδιωτικές κατοικίες, όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη,  με τις εξής μόνο, γνωστές σ' εμάς, εξαιρέσεις:

 1. ΑΘΗΝΑ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (ΑΣΟΕΕ), Πατησίων 76, τηλ. 210-8203233 φαξ: 210-8223360

 2. ΙΩΑΝΝΙΝΑ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τηλ 26510-97106, φαξ 97024, υποδειγματική εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων ενοικιαστών & ιδιοκτητών από διαδικτυακή βάση δεδομένων στο http://enoikiazetai.uoi.gr

 3. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: Τηλ. 231... & 42, φαξ 995112 www.auth.gr

 4. ΠΑΤΡΑ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Τηλ. 2610-997547, www.upatras.gr/students/newstudent/e-rent.php.

 5. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ: τηλ. 225..., http://www.aegean.gr/stwelfaregr.html#stegasi

Αν λειτουργούν γραφεία στέγασης και σε άλλα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, παρακαλούμε τους αρμόδιους να ενημερώσουν αμέσως το κοινό & εμάς. Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας να κάνουν το ίδιο, δείχνοντας στοιχειώδη σεβασμό στους  πρωτοετείς φοιτητές τους!


Κατά τα λοιπά  οι τρόποι για να βρει κανείς φοιτητική κατοικία παραμένουν οι εξής:

 • ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΕΣ που αναρτούν στους πίνακες ανακοινώσεων των ανωτάτων και ανωτέρων σχολών, αλλά και σε άλλους χώρους γύρω από τις σχολές,  οι ιδιοκτήτες διαθέσιμων κατοικιών.

 • ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ του ημερήσιου και του ειδικού τύπου αγγελιών.

 • ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΑ έξω από τις κατοικίες και σε διάφορα δημόσια μέρη (π.χ. σούπερ μάρκετ κλπ.)

 • ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΕΣΙΤΩΝ, κατά προτίμηση των συνοικιών κοντά στις περιοχές όπου αναζητείται η κατοικία.

  • ΑΘΗΝΑ:  Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών, Χαρ. Τρικούπη 24,  τηλ. 210-3621930 ή 210-3644749 www.e-akinita.gr

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σύλλογος Μεσιτών Θεσσαλονίκης, Συγγρού 26, τηλ.  231... www.rea.org.gr

  • ΕΛΛΑΔΑ: Ευρετήριο διευθύνσεων μεσιτών σε όλη την Ελλάδα: http://www.gohome.gr και www.omase.gr


ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ...

 1. Μην πανικοβάλλεστε, σπίτια υπάρχουν για όλους! Δεν χρειάζεται να μισθώσετε κατοικία από την πρώτη στιγμή, ούτε τα μαθήματα αρχίζουν την επομένη των αποτελεσμάτων!!  Οργανώστε την αναζήτησή σας και μην σπεύσετε να καταλήξετε στο πρώτο που θα σας δείξουν. Αν σας ζητήσουν υπερβολικό μίσθωμα, πάνω από τα οικονομικά σας, μη το δεχτείτε, θα βρείτε σίγουρα αυτό που ζητάτε λίγο παραπέρα!

 2. Οργανώστε τη συγκατοίκησή σας με άλλους γνωστούς σας φοιτητές, σε δυάρια, τριάρια και γενικά μεγάλα διαμερίσματα, τα οποία σας κοστίζουν πολύ φτηνότερα από τα μικρότερα.

 3. Ελέγξτε προσεκτικά και χωρίς βιασύνη το σπίτι που βρήκατε για να μισθώσετε, καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αν είναι βράδυ ζητείστε να το δείτε και με το φως της μέρας.

 4. Συμπληρώστε και υπογράψτε έγγραφο μισθωτήριο τόσο σεις όσο και ο ενδιαφερόμενος γονέας σας, αλλά προσοχή, μην καταβάλετε ποτέ μισθώματα ή προκαταβολές αν δεν βεβαιωθείτε ότι αυτός που σας τα ζητά είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζετε.

 5. Αποφύγετε τα δήθεν γραφεία "πληροφοριών", τα οποία δεν είναι μεσιτικά γραφεία. Τις περισσότερες φορές οι "πληροφορίες" τους είναι παρωχημένες και χωρίς καμιά αξία. Γενικά μη προκαταβάλετε σε κανένα οποιοδήποτε ποσό ως αμοιβή πριν νοικιάσετε το σπίτι!


...ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

 1. Μην αναζητείτε το καλό μίσθωμα, αλλά τον καλό μισθωτή, και

 2. Χρησιμοποιείστε τα ειδικά μισθωτήρια φοιτητικών μισθώσεων, που διανέμονται από το Γραφείο Ενημερώσεως της ΠΟΜΙΔΑ (Σοφοκλέους 15), προσυπογραμμένα από το φοιτητή και τους γονείς του.

Μενού Ακινήτων

Ανάθεση Ακινήτου

Φορολογία - Πολεοδομία

Ανάθεση Ακινήτου

Έχετε γνώση σχετικά ...

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Τwitter

Φώτη Κόντογλου 11, Τ.Κ: 71303
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα
E-mail: assist(at)texnomesitiki(dot)gr
Κινητό : +30 6973 721 409
Fax : +30 2810 225 611