Αρχική arrow Η Δύναμη της Γνώσης arrow Μισθώσεις Ακινήτων arrow Πως θα εκτιμήσετε σωστά το ενοίκιο σας

Πως θα εκτιμήσετε σωστά το ενοίκιο σας

Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2010

Όπως αναφέρουν εκτιμητές ακινήτων, η σωστή εκτίμηση του μισθώματος, που θα ζητηθεί για την ενοικίαση ενός ακινήτου, είναι η πιο σημαντική απόφαση, που πρέπει να ληφθεί, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία.

Αν ζητηθεί μικρό μίσθωμα, θα χάνονται χρήματα κάθε μήνα επί πολλά χρόνια, ενώ, αν ζητηθεί μεγάλο ενοίκιο, θα χαθούν χρήματα από την απώλεια μερικών ενοικίων μόνο. Αυτό γιατί μέχρι να διαπιστωθεί η κακή εκτίμηση το ακίνητο θα παραμένει ξενοίκιαστο.

Γενικά, εκείνο που πρέπει κυρίως να επιδιωχθεί είναι η μεγίστη είσπραξη χρημάτων καθ όλη την διάρκεια της σύμβασης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους: είτε συμφωνώντας μεγάλο αρχικό ενοίκιο και μικρότερη ετήσια αναπροσαρμογή, είτε το αντίστροφο, δηλαδή, μικρότερο αρχικό ενοίκιο και μεγαλύτερη ετήσια αναπροσαρμογή. Η δεύτερη επιλογή, παρότι αποφεύγεται από πολλούς ιδιοκτήτες, που επιδιώκουν να εισπράξουν άμεσα τα περισσότερα δυνατόν χρήματα, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα και συχνά καταλήγει σε καλύτερες συμφωνίες για τον ιδιοκτήτη, επειδή ο ενοικιαστής πάντοτε ενδιαφέρεται να έχει τα λιγότερα δυνατά έξοδα κατά την αρχική εγκατάστασή του.

Mία σωστή εκτίμηση μισθώματος πρέπει να περιλαμβάνει κάποιο περιθώριο, προκειμένου να γίνει το παραδοσιακό παζάρι, και να μην εμφανισθεί ο ιδιοκτήτης άκαμπτος στις διαπραγματεύσεις. Το περιθώριο αυτό δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο επειδή, σε αντίθετη περίπτωση, χάνονται αρκετοί υποψήφιοι ενοικιαστές, τους οποίους φοβίζει η υψηλή αρχική πρόταση. Το πόσο μπορεί να υποχωρήσει κανείς στις διαπραγματεύσεις εξαρτάται από την ζήτηση που θα εμφανισθεί για το ακίνητο, από την ποιότητα του υποψήφιου ενοικιαστή, από την εποχή και την τάση της αγοράς.

Μενού Ακινήτων

Ανάθεση Ακινήτου

Φορολογία - Πολεοδομία

Ανάθεση Ακινήτου

Έχετε γνώση σχετικά ...

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Τwitter

Φώτη Κόντογλου 11, Τ.Κ: 71303
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα
E-mail: assist(at)texnomesitiki(dot)gr
Κινητό : +30 6973 721 409
Fax : +30 2810 225 611