Αρχική arrow Η Δύναμη της Γνώσης arrow Μισθώσεις Ακινήτων arrow 5 συμβουλές για τον εκμισθωτή

5 συμβουλές για τον εκμισθωτή

Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2010

Προκαταρκτικά μίσθωσης. Μη παίρνετε ποτέ προκαταβολή και μη δίνετε κλειδιά σε υποψήφιο ενοικιαστή πριν βεβαιωθείτε πλήρως για τα στοιχεία ταυτότητάς του και τον ΑΦΜ του και πριν σας υπογράψει οπωσδήποτε το έγγραφο μισθωτήριο που εσείς θα συντάξετε. Σε μισθώσεις με μεγάλο αντικείμενο, αν πρόκειται για εντελώς άγνωστο σ' εσάς υποψήφιο μισθωτή, μη διστάσετε να του ζητήσετε στοιχεία για τη φερεγγυότητά του ή να συνυπογράψει το μισθωτήριο κάποιος αξιόχρεος εγγυητής. Μη νοικιάζετε ποτέ ακίνητο με δική σας τηλεφωνική σύνδεση!

Διάρκεια. Οι μισθώσεις κατοικιών έχουν τριετή νόμιμη διάρκεια και οι επαγγελματικές δωδεκαετή.

Μίσθωμα. Να αναγράφετε στο μισθωτήριο και να δηλώνετε πάντοτε στη φορολογική σας δήλωση ολόκληρο το μίσθωμα σε ευρώ. Καταθέτετε πάντοτε τα μισθωτήρια στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σας, μέσα σε 30 ημέρες από την σύνταξή τους. Μην αποδέχεστε ποτέ τυχόν πρόταση του ενοικιαστή σας για δήλωση μικρότερου μισθώματος. Η μη αναγραφή και μη δήλωση ολόκληρου του μισθώματος είναι ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να κάνει ένας εκμισθωτής!

Χρήση. Να προσδιορίζετε πάντοτε ειδικά το είδος και τη φύση της χρήσης του ακινήτου που εκμισθώνετε (κατάστημα, εργαστήριο, αποθήκη, κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία κλπ.), και τα στοιχεία των ατόμων που θα μένουν στο μίσθιο.

Μισθωτήριο. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα υποδείγματα μισθωτηρίων που διανέμονται από τα γραφεία Ενημερώσεως της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. (Σοφοκλέους 15, Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος).* Προσέξτε ιδιαίτερα αν σας ζητηθεί να υπογράψετε μισθωτήριο συνταγμένο από το μισθωτή!

Κατεβάστε σχετικό αρχείο : Υπόδειγμα Μισθωτήριου Συμφωνητικού Κατοικίας

Μενού Ακινήτων

Ανάθεση Ακινήτου

Φορολογία - Πολεοδομία

Ανάθεση Ακινήτου

Έχετε γνώση σχετικά ...

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Τwitter

Φώτη Κόντογλου 11, Τ.Κ: 71303
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα
E-mail: assist(at)texnomesitiki(dot)gr
Κινητό : +30 6973 721 409
Fax : +30 2810 225 611