Αρχική arrow Η Δύναμη της Γνώσης arrow Μισθώσεις Ακινήτων arrow Τι πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές στην αναζήτηση φοιτητικής στέγης

Τι πρέπει να προσέξουν οι φοιτητές στην αναζήτηση φοιτητικής στέγης

Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2009

Οι συµβουλές µας για αυτούς που αναζητούν φοιτητική στέγη είναι οι ακόλουθες :

Σε κάθε περίπτωση οι φοιτητές ή οι γονείς τους θα πρέπει να αποτείνονται σε νόµιµα κτηµατοµεσιτικά γραφεία που ασχολούνται µε µισθώσεις φοιτητικών σπιτιών. Τα γραφεία αυτά είναι πάρα πολλά , ιδιαίτερα στην περιφέρεια..

Να βλέπουν αρκετά σπίτια έτσι ώστε να µπορούν να συγκρίνουν τιµές και την ποιότητα κατασκευής τους.

Να ελέγχουν προσεχτικά το σπίτι που πρόκειται να µισθώσουν, καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όπως για παράδειγµα να κοιτούν για τεχνικά προβλήµατα που αφορούν τη θέρµανση, τα ηλεκτρολογικά, τα υδραυλικά κτλ. Να υπογράφουν πάντοτε συµβόλαιο µε τον ιδιοκτήτη της κατοικίας ή τον πληρεξούσιο του και να µην κάνουν προφορικές συµφωνίες.

Να ρωτούν για το ποσό που θα πληρώνουν για κοινόχρηστα, όπως και για άλλες δαπάνες. Σε αρκετές περιπτώσεις καλό θα είναι να διαπραγµατεύονται το ύψος του µισθώµατος πριν καταλήξουν στην ενοικίαση του µαζί µε τον µεσίτη τους.

Μια συµφέρουσα-οικονοµική λύση είναι να αναζητούν κατοικίες που βρίσκονται µακριά από τις σχολές τους, αρκεί βέβαια αυτές οι κατοικίες να έχουν τακτική συγκοινωνία.

Επίσης, πολλοί από τους γονείς των φοιτητών, επιλέγουν να προβούν σε αγορά µιας κατοικίας, αντί να µισθώσουν, όπου το µηνιαίο ενοίκιο αποσβένεται από την αγορά αυτής της κατοικίας ή δίδεται ως µηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση του στεγαστικού δανείου που έχει λάβει ο αγοραστής-φοιτητής.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από τους γονείς ή φοιτητές όταν αναζητούν φοιτητική στέγη να µην προκαταβάλουν ούτε ένα ευρώ σε διάφορες δήθεν εταιρίες συµβούλων ακινήτων ή παροχής υπηρεσιών ή ψευτοµεσίτες, οι οποίοι ζητούν από αυτούς 100 έως 300 ευρώ για να τους υποδείξουν σπίτια εξαπατώντας τους και θησαυρίζουν σε βάρος τους χωρίς ποτέ να τους βρουν κάποια κατοικία.

Εκ µέρους του Διοικητικού Συµβουλίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΕΒΥΘΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                        ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΕΠΙΔΗΣ

Μενού Ακινήτων

Ανάθεση Ακινήτου

Φορολογία - Πολεοδομία

Ανάθεση Ακινήτου

Έχετε γνώση σχετικά ...

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Τwitter

Φώτη Κόντογλου 11, Τ.Κ: 71303
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα
E-mail: assist(at)texnomesitiki(dot)gr
Κινητό : +30 6973 721 409
Fax : +30 2810 225 611