Αρχική arrow Η Δύναμη της Γνώσης arrow Φορολογικά Θέματα arrow Ε9: Επτά βήματα για τη διόρθωση μέσω ίντερνετ

Ε9: Επτά βήματα για τη διόρθωση μέσω ίντερνετ

Τρίτη, 07 Ιούλιος 2009

Περισσότεροι από 600.000 φορολογούμενοι καλούνται τις ημέρες αυτές να διορθώσουν μέσω του διαδικτύου λάθη ή παραλείψεις που εντοπίστηκαν στο Ε9 που είχαν υποβάλει.

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που αρχικώς είχαν λάβει ειδοποιητήριο για εκ νέου υποβολή του Ε9, τώρα απλώς θα διορθώσουν τα λάθη τους, αφού τα στοιχεία των ακίνητων τους βρίσκονται στην ιστοσελίδα  www.e-9.gr.

Ορισμένοι φορολογούμενοι είναι πιθανόν να διαπιστώσουν ότι στην οθόνη του υπολογιστή τους, δεν εμφανίζονται εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα ή ότι υπάρχουν δικαιώματα τα οποία έχουν διαγράψει ή μεταβάλλει στις δηλώσεις επομένων ετών, οι οποίες για διάφορες αιτίες (όπως λανθασμένος κωδικός μεταβολής, ιδιοκτήτη κ.λπ.) δεν είναι δυνατόν να συζευχθούν μεταξύ τους.

Στις περιπτώσεις αυτές οι φορολογούμενοι θα πρέπει να διαμορφώσουν την οικογενειακή τους κατάσταση όπως ήταν την 1η Ιανουαρίου 2008 και να προβούν σε αλλαγές στοιχείων περιουσιακών δικαιωμάτων για κτίσματα εντός ή εκτός σχεδίου και εκτάσεις γης εντός σχεδίου.

Συγκεκριμένα, μπορούν να προσθέσουν ακίνητα ή να διαγράψουν αυτά που δεν τους ανήκαν 1.1.2008, να αλλάξουν στοιχεία ακινήτων, ακόμα κι αν αυτά είχαν εγγραφεί με νεότερες δηλώσεις από το 2006 έως το 2008 και όχι με την αρχική του 2005.

Τι χρειάζεται
Όσοι καλούνται να διορθώσουν το Ε9 μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα  www.e-9.gr θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται να συμπληρωθούν:

α. Ο ΑΦΜ του υπόχρεου.

β. Ο ειδικός κωδικός που αναγράφεται στην ειδοποίηση.

γ. Ο αριθμός ειδοποίησης του εκκαθαριστικού της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2008 (αναγράφεται στο πάνω μέρος του εκκαθαριστικού) ή προγενέστερου (μέχρι το 2005) εάν δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα για το οικονομικό έτος 2008.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκκαθαριστικό θα χρειαστεί ο αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου που έχει δηλωθεί στο μητρώο του Taxis. Τα σχετικά στοιχεία θα πρέπει να εισαχθούν χωρίς κενά και με ελληνικούς χαρακτήρες.

2. Στο κεντρικό μενού επιλογών υπάρχουν διαθέσιμες οι εξής επιλογές:

Στοιχεία υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων.

Πίνακας 1. Στοιχεία κτισμάτων και οικοπέδων.

Πίνακας 2. Στοιχεία αγροτεμαχίων.

Περιγραφή Λαθών προς Διόρθωση. Εμφανίζεται μια γενική επισκόπηση των προβλημάτων που παρουσιάζει η δήλωση.

Οριστική υποβολή. Χρησιμοποιείται για την υποβολής της δήλωσης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διόρθωσης και εισαγωγής όλων περιουσιακών δικαιωμάτων.

Εικόνα Δήλωσης (PDF). Δημιουργεί σε εκτυπώσιμη μορφή την προσωρινή εικόνα της δήλωσης.

3. Οθόνη στοιχείων υπόχρεου, συζύγου και τέκνων. Η συγκεκριμένη οθόνη επιτρέπει διορθώσεις στα στοιχεία της συζύγου ή των προστατευόμενων τέκνων. Διορθώσεις γίνονται μόνο σε εγγραφές με πεδία που έχουν σημειωθεί από την εφαρμογή ως λανθασμένα και εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα. Τα υπόλοιπα στοιχεία δεν μεταβάλλονται. Όταν ολοκληρωθεί η διόρθωση όλων των σημειωμένων σφαλμάτων, καταχωρίζονται οι αλλαγές επιλέγοντας «Αποθήκευση».

4. Οθόνη στοιχείων κτισμάτων και οικοπέδων. Η συγκεκριμένη οθόνη επιτρέπει διορθώσεις όλων των στοιχείων κτισμάτων και οικοπέδων που περιλαμβάνονται στη δήλωση. Οι εγγραφές που απαιτούν διόρθωση σημειώνονται με το σύμβολο (!). Πατώντας το σύμβολο εμφανίζονται τα λάθη που ανιχνεύθηκαν στο συγκεκριμένο κτίσμα ή οικόπεδο.Μενού Ακινήτων

Ανάθεση Ακινήτου

Φορολογία - Πολεοδομία

Ανάθεση Ακινήτου

Έχετε γνώση σχετικά ...

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Τwitter

Φώτη Κόντογλου 11, Τ.Κ: 71303
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα
E-mail: assist(at)texnomesitiki(dot)gr
Κινητό : +30 6973 721 409
Fax : +30 2810 225 611