Αρχική arrow Η Δύναμη της Γνώσης arrow Ερωτήσεις - Απαντήσεις arrow Πώς μπορώ να εμπιστευτώ ένα μεσίτη ότι με συμβουλεύει σωστά στην αγορά μου ;

Πώς μπορώ να εμπιστευτώ ένα μεσίτη ότι με συμβουλεύει σωστά στην αγορά μου ;

Τετάρτη, 25 Φεβρουάριος 2009

Πώς μπορώ να εμπιστευτώ ένα μεσίτη ότι με συμβουλεύει σωστά στην αγορά μου ;

Αυτό πράγματι μπορεί να θεωρηθεί αντικειμενικό πρόβλημα γι αυτό στην Αμερική και στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης δεν επιτρέπεται ο ίδιος μεσίτης να έχει τον αγοραστή και τον πωλητή. Όμως στην Ελλάδα, που εν πολλοίς οι τιμές στην αγορά ακινήτων καθορίζονται από τους πωλητές-ιδιοκτήτες, είτε κατασκευαστές είτε ιδιώτες είν΄αυτοί, ο ρόλος του μεσίτη στη διαμόρφωση τιμών είναι μάλλον παραινετικός & συμβουλευτικός παρά καθοριστικός.

Σε αυτό το θέμα οι πλέον επαγγελματίες μεσίτες δεν διστάζουν να συνεργαστούν με άλλους μεσίτες προκειμένου να ολοκληρωθεί μια ανάθεση όσο γίνεται πιο γρήγορα, παρά να περιμένουν να "τσιμπήσουν" και τον άλλο παράγοντα της αγοραπωλησίας προκειμένου να πληρωθούν κι από εκεί.

Τέλος, ο μεσίτης ως μεσολαβών είναι εκτεθειμένος και το ξέρει σε θέματα αστικής ευθύνης.Αν διαπιστώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά κι εφιστείσετε την προσοχή του δικηγόρου σας που ούτως ή άλλως έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία, εκείνος με την σειρά του κρούει τον κώδωνα της "αστικής ευθύνης μεσολαβούντων" με τον ενδεδειγμένο τρόπο στον μεσίτη.

Μενού Ακινήτων

Ανάθεση Ακινήτου

Φορολογία - Πολεοδομία

Ανάθεση Ακινήτου

Έχετε γνώση σχετικά ...

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Τwitter

Φώτη Κόντογλου 11, Τ.Κ: 71303
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα
E-mail: assist(at)texnomesitiki(dot)gr
Κινητό : +30 6973 721 409
Fax : +30 2810 225 611