Αρχική arrow Η Δύναμη της Γνώσης arrow Ερωτήσεις - Απαντήσεις arrow Ποια διαδικασία ακολουθώ για τη δήλωση του ακινήτου μου στο Κτηματολόγιο;

Ποια διαδικασία ακολουθώ για τη δήλωση του ακινήτου μου στο Κτηματολόγιο;

Τρίτη, 12 Μάιος 2009

Ελεονώρα Ανδρεδάκη, υποδιευθύντρια νομικής υπηρεσίας της Κτηματολόγιο ΑΕ: «Καταρχάς, προμηθεύεστε τα απαραίτητα έντυπα από το γραφείο κτηματογράφησης ή τα εκτυπώνετε από την ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr. Πρόκειται για το έντυπο της δήλωσης, το έντυπο πληρωμής παγίου τέλους και τις οδηγίες συμπλήρωσης. Στη συνέχεια συμπληρώνετε τη δήλωση με βάση το συμβόλαιό σας και υπολογίζετε το τέλος κτηματογράφησης που θα πληρώσετε ανάλογα με τα δικαιώματα που δηλώνετε.

Για το κάθε ακίνητο το πάγιο τέλος έχει οριστεί στα 35 ευρώ, ενώ για κάθε βοηθητικό χώρο (αποθήκη, parking) που είναι αυτοτελή ιδιοκτησία καταβάλετε 20 ευρώ. Το συνολικό πάγιο τέλος το καταβάλετε είτε στις συνεργαζόμενες τράπεζες είτε μέσω του internet (e–banking) και επισυνάπτετε το αποδεικτικό πληρωμής του στην δήλωση δικαιωμάτων που θα καταθέσετε στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης. Μαζί μ’ αυτά συνυποβάλλετε από φωτοαντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας (συμβόλαιο) και του δελτίου ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας».

Μενού Ακινήτων

Ανάθεση Ακινήτου

Φορολογία - Πολεοδομία

Ανάθεση Ακινήτου

Έχετε γνώση σχετικά ...

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Τwitter

Φώτη Κόντογλου 11, Τ.Κ: 71303
Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα
E-mail: assist(at)texnomesitiki(dot)gr
Κινητό : +30 6973 721 409
Fax : +30 2810 225 611